NOT KNOWN FACTS ABOUT Dış GEBELIK IğNESI

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Not known Facts About dış gebelik iğnesi

Blog Article

Dış gebelik, döllenmiş bir yumurta yolculuğu sırasında daha fazla gelişmesi için uygun olmayan bir yere yuva yaptığında meydana gelir.

Dış gebelik ayrıca karın ağrısına neden olabilir. Bu ağrı, adet dönemi ağrısına benzer.

Dış gebelik iğnesi sonrası kanama metotreksat advertisementı verilen ilacın vücuda verilmesinin ardından birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir.

Bunun yanında riskli tabloda olan kadınlar eğer gebe kalırlar ise diğer risk etkenleri bulunmayan kadınlara göre daha sıkı takip altına olacaklardır. Buda daha sık doktor kontrolleri demektir.

Yukarıda değinmiştik fallop tüplerine zarar gelmiş ve kanama başlamış ise kan karın içi boşluğuna ilerler diye. Eğer hekim gerekli görürse kanamayı kontrol etmek amaçlı kübosentez işlemi yapabilir. Bir iğne gardenımı ile kübosentez yapılır.

Dış gebelik, anne sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir ve uygun tedavi gerektirir. Dış gebelik komplikasyonları, durumun ciddiyetini artworkırabilir ve hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gereken durumları içerebilir.

hem embriyo sağlıklı şekilde burada gelişimini sürdüremez hem de giderek büyüme sergileyeceği için anne adayının hayatını riske sokacak tabloların gelişmesine neden olur. Dış gebelik teşhisi yapıldığında acilen müdahale gerektiren riskli durumlardan birisidir. En kısa sürede gebeliğin sonlandırılması kadının hayatı için altın değerindedir.

Tek doz ya da birkaç doz şeklinde verilen ilaç sayesinde tüpler korunmuş olur. Tedavi olumlu yönde ilerlemezse cerrahi işlem gerekerek tüp yırtılmadıysa tüp üzerine kesi yapılabilir ya da tamamen alınabilir. Dış gebelik geçiren kadının bir sonraki hamileliğinde dış gebelik yaşama riski diğerlerine nazaran daha fazla olacağı unutulmamalıdır.

Dış gebeliğin klasik klinik bulguları, alt karın ağrısı yani kasık ağrısı, vajinal kanama veya lekelenme, adet tarihinde gecikmedir.

Dış gebelik durumlarında embriyonun sağlıklı bir şekilde gelişmesi mümkün olmadığından kalp atışı olmayacaktır.

Dış gebelik geçirmiş olmanın gelecekteki gebeliklere etkisi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak dış gebelik sonrası sağlıklı bir şekilde gebe kalma ve sağlıklı bir gebelik geçirme olasılığı vardır.

Ektopik gebelik tedavisi, her kadının durumuna ve gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak değişir. Tedavi seçenekleri dış gebelik belirtisi nedir ve süreci, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmeli ve kararlaştırılmalıdır.

Dış gebelik, gastrointestinal bir hastalığa benzer semptomlara neden olabilir, genellikle ishalve kusma ile ilişkilendirilir.

Cerrahi müdahalede genellikle laparoskopi kullanılır. Laparoskopi göbek deliği hizasında one cm kesi yapılarak kameralı bir aletle karın içinin gözlenmesi demektir. Buradan dış gebelik odağı tespit edilerek, yarım santim genişliğinde ince uzun aletler kullanılarak çıkarılır.

Report this page